Tietoa ja lukemista

Uusimmat

  • Pimppini on valloillaan - Naisiin kohdistuva seksuaalinen vallankäyttö. Toimittaneet Katja Kettu ja Krista Petäjäjärvi, WSOY, 2012.

Pimppini on valloillaan on antologia naisiin kohdistuvan seksuaalisen väkivallan yleisyydestä ja moninaisuudesta. Teos on jaoteltu kuuden asiantuntijaessseen mukaisesti. Asiantuntijat lähestyvät aihetta kirjoituksissaan mm. tapakulttuurin, rikosoikeuden, kirjallisuuden, sosiologian ja psykologisen kohtaamisen näkökulmista. Asiantuntijaesseet saavat seurakseen suomalaisten kirjailijoiden fiktiivisiä tarinoita, jotka erilaisuudessaan ja rikkaudessaan tuovat väriä väliin puisevankin faktatiedon rinnalle. Juuri kirjailijoiden panos saa kirjan poikkeamaan edukseen aikaisemmin aiheesta kirjoitetuista teoksista.

Kirjan nimi, Pimppini on valloillaan, juontaa juurensa vienankarajalaisesta kansanlaulusta. Nimi tuntuu tarkoituksellisen provosoivalta ja epäsopivaltakin reippaudessaan ja iloisuudessaan ottaen huomioon kirjan aiheen. Kiitosta sen sijaan ansaitsee kirjan kekseliäs kansi, jossa on Hanneriina Moisseisen käsin kirjoma, kohollaan oleva kuvitus.